Ädelostgratinerad lax
Här kommer ett recept som ofta hamnar på vårat matbord : ) Det är super gott och super enkelt
Ingredienser:
600 g odlad laxfile i portionsbitar
100 g Kvibille Gräddädelost
1 dl crème fraiche
½ msk citronskal, finrivet
1½ msk olivolja
½ dl hackad persilja
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C. Häll crème fraiche i en bunke, smula ner osten grovt och blanda ner persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan så länge. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca 1 cm djupt och ca 3 cm långt. Fördela sedan oströran i skåran över laxbitarna samt ringla över olivoljan. Stek i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Serveras exempelvis tillsammans med kokta primörer, potatis eller pasta.
Receptet kommer från hemköp
När vi gör denna rätt brukar vi dock göra lite mer sås.
Vi tar hela crème fraiche burken(alltså 2dl) och hela osten(alltså 140g)
Gör man mer sås måste man ha fisken inne lite länge i ungen också, vi brukar köra den i ca 15min, då brukar det bli prefekt!
hehe ok nee klart de är fusk =)
ohh de där lät jätte gott:) De måste jag prova, jag älskar lax :D
Det där lät skadat gott! Kvibille is the shit!